Toto Wolff: “Lewis Hamilton had in Spanje waarschijnlijk de snelste wagen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blikte na afloop van de GP van Spanje tevreden terug. Volgens de Mercedes-motorsportbaas zette zijn team een belangrijke stap vooruit en beschikt Lewis Hamilton waarschijnlijk zelfs over de snelste wagen in de race.

Ondanks een lekke band tijdens de openingsronde en het terugvallen naar helemaal achteraan in de race slaagde Lewis Hamilton er alsnog in om als vijfde in de punten te finishen.

“Met Lewis hadden we waarschijnlijk de snelste wagen in de race,” aldus Toto Wolff. “Hij had achteraan vijftien seconden achterstand en uiteindelijk slaagde hij erin om terug naar voor te geraken. Op bepaalde momenten in de race was hij de snelste.”

Volgens Toto Wolff heeft de sterke race van Lewis Hamilton en het goede resultaat van Mercedes in het algemeen ervoor gezorgd dat de sfeer en dynamiek in het team sterk verbeterd is.

“Zoals hij ermee aan het rijden was, dat leek op een wagen die races en kampioenschappen kan winnen, dat zou enkele races gelede niet mogelijk zijn geweest,” aldus Wolff.

“Het herinnerde ons aan vorig jaar en de voorbije jaren, toen onze wagen absolute top was, net als de rijder.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print