Mick Schumacher ondergaat ‘naamsverandering’ om zijn vader te eren: “Het heeft een emotionele waarde”

Deutsche Vermögensberatung
Deutsche Vermögensberatung

Mick Schumacher laat weten dat hij zelf gevraagd heeft om met de afkorting van zijn vader, ‘MSC’, in de tabellen van de Formule 1 te worden weergegeven.

Tijdens zijn periode in de Formule 2 was de afkorting voor Mick Schumacher ‘SCH’ maar tijdens de pre-season testen in Bahrein zagen we plots weer de legendarische trigram ‘MSC’ opduiken. Mick Schumacher laat nu optekenen dat hij daar zelf om gevraagd heeft omdat het voor hem een emotionele waarde heeft.

“Ik wilde ‘MSC’,” aldus Schumacher. “Omdat ik er een emotionele band mee heb en ik denk ook dat het voor iedereen leuk is om ‘MSC’ weer op het scherm te zien verschijnen.”

Op de openingsdag van de pre-season test kwam Schumacher niet verder dan vijftien rondjes met zijn Haas VF21 maar op zaterdag wist hij wel zesentachtig stuks af te haspelen en daar heeft hij naar eigen zeggen veel van geleerd.

 “Ik heb enorm veel nieuwe dingen geleerd, die allemaal positief waren”, zegt Schumacher.

“Ik heb vandaag meer dan tachtig ronden kunnen rijden en vergeleken met de vijftien ronden van gisteren is dat een groot verschil. Het gaf me echt een nieuwe kijk op de F1 en ook het rijden op het circuit te begrijpen.” 

Vorig jaar kroonde hij zich in Bahrein tot F2-kampioen maar hij vertelt dat het veel leuker is om met een F1-bolide rondjes te rijden op het circuit van Sakhir. 

“Het is heel leuk om hier met een F1-bolide te rijden,” aldus Schumacher. “Het is niet te geloven hoe snel het gaat.”

“Zo hard kunnen pushen, vertrouwen op de achterkant en echt de grip voelen veranderen naargelang de afstelling. Er zijn een heleboel hulpmiddelen die je kunt gebruiken om het rijden op het circuit direct te verbeteren. Dus dat is best positief voor mij, komende uit de Formule 2, waar je eigenlijk niets te veranderen had.”

Ondanks het feit dat het testen erg beperkt is voelt Schumacher zich klaar om te racen.

“De race kan niet snel genoeg komen. Ik kijk echt uit naar het seizoen. Ik zou het geweldig vinden om elke dag te rijden. Ik zou nog acht dagen kunnen verder gaan en dan meteen aan het raceweekend kunnen beginnen.”

Niet enkel Mick Schumacher kijkt uit naar het begin van het seizoen, ook voor de fans mag het gerust weer beginnen. En als we dan kijken naar de afkortingen van de rijders vinden we naast ‘MSC’ ook ‘ALO’ terug in dezelfde tabel, nostalgischer wordt het bijna niet meer…

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print