“Mick Schumacher pusht het Haas F1 team vooruit”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Sebastian Vettel is Mick Schumacher tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1 bezig aan een goed rookie-seizoen. Schumacher raakt steeds meer gewend aan de wagen en de samenwerking in het team, hij pusht het Haas F1 team volgens Vettel duidelijk vooruit.

Mick Schumacher en teamgenoot Nikita Mazepin zijn de enige rijders die tot dusver dit seizoen er nog niet zijn in geslaagd om punten te behalen. Het ziet er ook niet naar uit dat er met de Haas F1-bolide dit seizoen nog punten te rapen vallen.

“Het is zeer moeilijk met deze wagen,” vertelde Vettel tegenover ‘Sky Duitsland’. “Iedereen weet dat het de zwakste wagen op de grid is.”

“Om dan rustig te blijven, om consistentie te tonen en ook motivatie … We praten vaker en ik denk dat hij het volledige team vooruit pusht, ook al is zijn startpositie niet eenvoudig.”

Tijdens de raceweekends zien we Mick Schumacher en Sebastian Vettel erg vaak bij elkaar. Sebastian Vettel en Michael Schumacher wisselden vaak kennis en ervaringen uit, iets dat Vettel nu ook met Mick probeert te doen.

“Wanneer we met de motorhomes naast elkaar staan, dan is er wat tijd,” aldus Vettel. “In ieder geval blijven we dingen uitwisselen. Ik heb steeds gezegd dat ik open sta om hem tips te geven.”

“Of ze altijd nuttig zijn is een andere vraag, maar ik geef ze graag.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022