Mick Schumacher reageert op ‘Russische’ F1-bolide: “Het ziet er beestig en pittig uit”

Haas F1 team
Haas F1 team

Na de voorstelling van de nieuwe Haas F1-bolide volgde er een storm van kritiek op het nieuwe kleurenschema van de VF-21 maar Mick Schumacher begrijpt die ophef helemaal niet.

Komend seizoen lijkt wat op een nieuwe start voor het Haas F1-team met twee nieuwe rijders en een nieuwe sponsor. Bij een nieuwe start hoort ook een nieuw kleedje en in het het geval van Haas verwijst dat nogal sterk naar de Russische nationale driekleur. 

Velen zien dit als het omzeilen van het ‘vlagverbod’ dat door het arbritragehof werd uitgesproken voor Russische atleten. Mick Schumacher begrijpt de hele hetze echter niet goed, dat laat hij aan ‘Autosport.com’ weten.

 “Ik denk dat het gewoon de teamkleuren zijn en de auto ziet er geweldig uit. Ik vind dat het er beestig en pittig uitziet, en zo gaan we komend seizoen ook aanpakken,” aldus Schumacher.

“We zullen aan onze eigen weg timmeren en hard aan de auto werken. Hopelijk krijgen we er ook alle performance uit die we nodig hebben.”

Bij het team hebben ze al laten weten dat ze de VF-21 niet verder zullen ontwikkelen en dat ze de focus nu al naar 2022 zullen verleggen maar dat tast de motivatie van de jonge Schumacher niet aan.

 “Het gaat erom alles nu op orde te krijgen, elk de detail door te drukken, dat ik perfect ben en dat ik in staat ben om perfectie te leveren elke keer dat ik de baan op ga,” zei Schumacher.

“Het is belangrijk om geen vragen te hebben en geen twijfels in elke situatie. Het is heel belangrijk om een goede relatie en communicatie met het team te hebben, en om elke kans te gebruiken en aan te grijpen om vooruit te komen, om punten te pakken, om wat dan ook te pakken en om in principe open te staan voor elke situatie waarmee je in een race of in een weekend te maken kunt krijgen.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022