Mick Schumacher verbaasde Guenther Steiner: “Wat hij toen deed was ongelooflijk!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 kreeg Mick Schumacher met de Haas F1-bolide een wagen die helemaal niet competitief was. Schitteren met zo’n wagen kon Schumacher dan ook niet, teambaas Gunther Steiner verbazen deed hij echter wel.

Nikita Mazepin en Mick Schumacher eindigden hun debuutseizoen in de Formule 1 zonder punten. Het was ene gevolg van de beslissing van het Haas F1 team om de 2021-wagen niet te ontwikkelen en zich meteen volledig te focussen op de ontwikkeling van de wagen voor 2022.

Voor Mick Schumacher stond zijn eerste seizoen in de Formule 1 dan ook vooral in het teken van zich zo goed mogelijk inwerken in het team en zich aanpassen aan de andere manier van racen in de Formule 1 in vergelijking met de Formule 2.

Ondanks het feit dat de Haas F1-bolide helemaal niet competitief was verbaasde hij teambaas Guenther Steiner en dan vooral tijdens de laatste races van het seizoen waarin Schumacher dingen uit de wagen wist te halen die Steiner voor onmogelijk achtte.

“Ik ben er nog steeds verbaasd over en hij haalt overduidelijk het maximale uit de wagen. Ik denk niet dat er iets anders is gebeurd maar ik was tijdens de laatste races erg verbaasd dat we ons zo dicht bij de staart van het middenveld bevonden,” aldus Steiner.

“Het was immers duidelijk dat we achterop lagen omdat we onze wagen niet ontwikkelden, dus ik was verrast dat hij het zo goed deed.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print