“George Russell moet als teamgenoot van Hamilton meteen voor de titel gaan”

Williams F1 team
Williams F1 team

De analisten van Sky Sports F1 laten hun licht schijnen over de nieuwe line up van Mercedes en ze denken dat Lewis Hamilton het niet onder de markt zal hebben met zijn nieuwe teamgenoot George Russell. 

Komend seizoen heeft Mercedes met Lewis Hamilton en George Russel een rijdersduo met langs de ene kant een rijder op zijn hoogtepunt en langs de andere kant één van de meest beloftevolle jonge rijders.

Russel heeft al drie seizoenen achter de kiezen bij Williams en is al druk aan het werk met zijn voorbereiding op het komende seizoen en volgens Sky-analist, en simrijder voor Mercedes, Anthony Davidson is hij supergemotiveerd.

“Het is geweldig om te zien, hij zit vol energie. Dit is dan ook zijn grote moment, niet?” aldus Davidson. “Het is zijn kans om, hopelijk voor hem, in te stappen in een wagen waarmee je op het scherp van de snee kan racen en met Lewis Hamilton heeft hij de beste rijder als maatstaf.”

“Er is niets meer dat een rijder als George wil dan het op te nemen tegen een rijder als Lewis Hamilton en dat met gelijke wapens. Dat is het moment waarop je kan zien of je echt goed genoeg bent.”

Ook Karun Chandhok denkt dat de nieuwe line up bij Mercedes één van de dingen is waar hij het meest naar uitkijkt in 2022. 

“Gaat George verrast zijn hoe goed Lewis wel is? Of gaat het omgekeerd zijn?” aldus Chandhok.

Zijn collega Ted Kravitz denkt dat George Russell tijdens zijn debuutjaar bij Mercedes van niets minder dan de wereldtitel droomt.

“Russell moet gewoon voor de titel gaan, niet?” aldus Kravitz. “Als je in een Mercedes zit moet je voor de titel gaan.”

Lewis Hamilton is sinds hij de wereldtitel aan Nico Rosberg moest laten in 2016 niet meer verslagen door zijn teamgenoot. Maar verwacht wordt dat hij komend seizoen zijn handen meer vol zal hebben aan Russell dan dat dit de voorbije jaren het geval was met Valtteri Bottas.

“Er is nog een ding waar Hamilton rekening mee moet houden,” gaat Kravitz verder. “Hij moet zich over de teleurstelling van Abu Dhabi zetten en hij moet door de FIA gerustgesteld worden dat alles eerlijk zal verlopen.”

“Daarnaast moet hij zich nog bezighouden met een nieuwe teamgenoot en met zijn rivaal, Max Verstappen, die vol zelfvertrouwen zal zitten.” 

Lewis Hamilton – Instagram
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print