“Mick Schumacher verdient beter dan de Haas F1-bolide”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het is tot dusver een seizoen met vallen en opstaan geweest voor Mick Schumacher maar volgens voormalig Duits F1-piloot Hans Stuck heeft Mick Schumacher bewezen waartoe hij in staat is en verdient hij beter dan de Haas F1-bolide.

Na onder andere stevige crashes in Saoedi-Arabië en Monaco slaagde Mick Schumacher in de aanloop naar de zomerpauze alsnog in om sterker te presteren en finishte hij in Groot-Brittannië voor de eerste keer tijdens een F1-race in de punten. Daarna volgde ook nog een puntenfinish in Oostenrijk.

Volgens voormalig F1-piloot Hans Stuck heeft Mick Schumacher ondertussen bewezen dat hij beschikt over wat nodig is om goede resultaten neer te zetten en succesvol te zijn. Stuck meent zelfs dat Mick Schumacher een betere F1-bolide verdient dan die van het Amerikaanse Haas F1 team, al is het tot dusver nog steeds erg onzeker hoe Schumacher zijn toekomst eruit ziet.

“Hij heeft dit seizoen bewezen over welke vaardigheden hij beschikt,” aldus Stuck tegenover ‘Eurosport’. “Hij hoort thuis in een wagen die beter is dan die van Haas.”

“Mocht hij geen kans krijgen bij een ander team dan moet hij gewoon nog een seizoen voor Haas racen.”

“Maar als Mick geen ander racezitje vindt zou ik ook niet begrijpen dat Haas een circus zou opzetten rondom een eventuele contractverlenging want ze zullen geen betere rijder kunnen aantrekken.”