Mick Schumacher wordt voor 2023 gelinkt aan het Aston Martin F1 team

Haas F1 team
Haas F1 team

De geruchtenmolen in de Formule 1 begint aan snelheid te winnen. Naast de speculaties over de toekomst van de verschillende circuits wordt er nu ook al volop gespeculeerd over de toekomst van de F1-piloten, zo ook over Mick Schumacher die aan Aston Martin wordt gelinkt.

Alles draait rond de positie van Sebastian Vettel, blijft hij na dit seizoen in de Formule 1 of niet? Mocht Vettel daadwerkelijk de sport voor bekeken houden dan moet Lawrence Stroll op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor zijn zoon Lance.

Bij Aston Martin zouden ze aanvankelijk aan Fernando Alonso dan gedacht hebben maar er gaan ook stemmen op om Mick Schumacher als vervanger dan te proberen aantrekken, zo bericht de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’.

Voor de Britse bouwer van luxe sportwagens is Duitsland een belangrijke markt waarop ze willen groeien. Het zou dan welgekomen zijn dat Sebastian Vettel vervangen wordt voor een andere Duitse rijder en dan komt meteen Mick Schumacher in beeld.

Grote vraag is echter hoe ernstig die geruchten genomen moeten worden. Mick Schumacher maakt immers sinds 2019 deel uit van de Ferrari Driver Academy. Het lijkt in de sterren geschreven te staan dat hij ooit in de voetsporen van zijn vader zal stappen en voor Ferrari racet.

Een overstap van het Haas F1 team, dat met Ferrari-motoren rijdt, naar het door Mercedes aangedreven Aston Martin lijkt dan ook niet meteen voor de hand te liggen. Maar in de Formule 1 mag je nooit niets uitsluiten, getuige ooit de overstap die Sebastian Vettel deed van Red Bull naar Ferrari …

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer