Charles Leclerc na snelste tijd op vrijdag: “Ferrari zal beter moeten doen op zaterdag”

Ferrari
Ferrari

Ondanks dat Charles Leclerc op vrijdag tijdens beide oefensessies de snelste tijd liet noteren is hij ervan overtuigd dat het nog een stuk sneller zal moeten in de strijd om de polepositie en de uiteindelijke overwinning op zondag.

Ook in Barcelona reed Charles Leclerc de ene na de andere besttijd in de oefensessies maar de Monegask beseft als geen ander dat de strijd om de polepositie pas op zaterdagmiddag is en dat de punten pas na de race worden uitgedeeld. Dat werd trouwens in Barcelona pijnlijk duidelijk toen Leclerc moest opgeven.

Wat de strijd om de pole in Monaco betreft is Leclerc ervan overtuigd dat Ferrari nog een bijkomende stap vooruit zal moeten zetten.

“Het was geen geweldige eerste oefensessie, de tweede oefensessie was iets beter,” vertelde Leclerc tegenover de media in het parc fermé. “Ik denk echt dat we op zaterdag een bijkomende stap vooruit moeten zetten.”

“Ik ben redelijk zeker dat iedereen nog wat marge achter de hand houdt op vrijdag, ook de rijders, het is dan ook nog wat een onbekende nu.”

“Het initieel gevoel is goed. De wagen ziet er sterk uit, ook wat de racesnelheid betreft, ook al was er redelijk wat verkeer.”

“Hopelijk kunnen we op zaterdag de stap vooruit zetten die we willen en hebben we een geweldig weekend.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer