Daniel Ricciardo na crash: “Afstelling van de wagen iets te veel gepusht”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Daniel Ricciardo werd zijn crash tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Monaco veroorzaakt door het iets te veel pushen met de afstelling van de wagen.

Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Monaco kwam Daniel Ricciardo ter hoogte van ‘het zwembad’ in de vangrails terecht. De crash zal ongetwijfeld voor een nieuwe deuk in het vertrouwen van de Australiër gezorgd hebben en laat nou net vertrouwen cruciaal zijn om in Monaco een snelle rondetijd te kunnen neerzetten.

“Het was vreemd. Wanneer iemand crasht dan zie je normaal dat ter hoogte van de exit er iets te veel kerbstones wordt genomen in bocht 14 en je dan de wagen verliest,” aldus Ricciardo. “Ik begon echter al in bocht 13 te controle over de wagen te verliezen.”

Ricciardo meent dat het te fel pushen van de afstelling op zijn McLaren F1-bolide aan de basis lag van zijn crash.

“We hebben waarschijnlijk op verschillende vlakken van de afstelling iets te veel gepusht,” probeert Ricciardo een oorzaak te geven voor zijn crash.

“We hadden een goede ochtend en vervolgens probeer je dan in de tweede oefensessie om je performance te maximaliseren. We zijn er iets over gegaan en dat weet je pas als je het doet.”

“Ik probeerde mijn best te doen om de wagen op te vangen maar dat lukte niet. We hebben daardoor uiteraard heel wat tijd verloren maar ik ben oké.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print