“Mijn F1-droom is voorbij”

Gisteren raakte bekend dat Giedo Van der Garde een schikking had getroffen met het Sauber F1 team, vandaag geeft de Nederlander meer commentaar op die schikking via een statement op zijn Facebook-pagina.

De Nederlander en het Sauber F1 team kwamen overeen dat de Zwitserse renstal hem een bedrag betaalt voor het afkopen van zijn contract. Het bedrag zou naar verluidt zo’n 15 miljoen euro bedragen.

Van der Garde laat in een erg openhartige en uitgebreide verklaring op Facebook weten dat hij teleurgesteld is over de gang van zaken in heel de zaak Hij hoopt dat de Formule 1 er iets uit kan leren.

Volgens Van der Garde werd de zaak om zijn racezitje bij Sauber alsnog te bemachtigen reeds lang geleden opgestart, maar raakte de strijd om zijn racezitje te bemachtigen pas vorige week publiek bekend.

Giedo Van der Garde wil ook enkele geruchten tegenspreken en laat ook weten dat zijn sponsors hun overeengekomen bedrag voor het seizoen 2015 integraal betaald hebben en dat ze zelfs door een voorschot te betalen er mee voor gezorgd hebben dat het Sauber F1 team het seizoen 2014 overleefd heeft.

Volgens Van der Garde zit zijn carrière in de autosport er niet op, al laat hij ook verstaan dat hij denkt dat zijn F1-carrière er nu echt opzit.

Hieronder het volledige bericht dat Giedo Van der Garde op zijn Facebook-pagina plaatste:

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen