“Minder goede prestaties van Ferrari zijn niet veroorzaakt door de nieuwe banden”

Volgens Nikolas Tombazis, het hoofd van de ontwerpafdeling bij Ferrari, zijn de minder goede prestaties van Ferrari niet veroorzaakt door de gewijzigde bandencompounds die Pirelli sinds deze zomer introduceerde.
image
De voorbije races moest Ferrari telkens haar meerdere erkennen in Sebastian Vettel. Ook tijdens de kwalificaties leek het opnieuw wat minder goed te gaan. Heel wat experten en fans wezen met de vinger naar Pirelli omdat volgens hen daar de oorzaak grotendeels zou liggen.

En ja, de krachtverhoudingen zijn anders sinds de introductie van de gewijzigde bandencompounds. Je moet daarbij niet alleen aan Ferrari denken maar ook aan teams zoals Lotus en zelfs Force India. Maar volgens Nikolas Tombazis mag Ferrari niet alleen de oorzaak zoeken bij de gewijzigde bandencompounds.

“We wonnen in China en we wonnen in Barcelona, maar vervolgens leken we wat performantie te verliezen toen Pirelli de compounds uit 2012 opnieuw introduceerde,” zei Alonso eerder deze maand. “Dat was het moment waarop we het kampioenschap en de titel vaarwel konden zeggen.”

Maar Tombazis is het dus niet helemaal eens met de Spanjaard.

“Het zou niet juist zijn om alleen de banden aan te duiden als de oorzaak van het minder goed presteren van Ferrari. We hadden ook enkele ontwikkelingen voor de wagen die niet zo goed waren als dat we hadden verwacht,” aldus Tombazis. “Onze windtunnel is steeds ons zwakke punt geweest, zeker in vergelijking met onze concurrenten. We hadden wat problemen met de kwaliteit en we konden niet zo’n groot schaalmodel gebruiken als gewenst. Onze data en instrumenten waren verouderd, waardoor we niet zoveel runs en experimenten konden doen als dat we hadden gewenst.”

Tombazis laat dus duidelijk blijken dat Ferrari vooral ook richting de eigen ontwikkelingen moet kijken en dat die gecombineerd met de problemen met haar windtunnel en de gewijzigde bandencompounds er voor gezorgd hebben dat Ferrari dit seizoen op achtervolgen is aangewezen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print