Mitch Evans wint na megacrash tijdens Formule E-race in Rome, Stoffel Vandoorne buiten de punten

Jaguar Racing
Jaguar Racing

De eerste van twee Formule E-races dit weekend in de Italiaanse hoofdstad Rome is gewonnen door Mitch Evans. De race werd gekenmerkt door een zware crash waarbij zo’n tiental wagens betrokken waren. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde buiten de punten.

Mitch Evans mocht van op de polepositie vertrekken en slaagde er ook in om de eerste van twee races in Rome te winnen, zijn vierde overwinning tijdens zijn Formule E-carrière. De race werd gekenmerkt door een zware crash waarbij heel wat rijders betrokken raakten. Sam Bird knalde met zijn wagen tegen de muur maar stond vervolgens in het midden van de baan stil. Onder andere Robin Frijns en Sebastien Buemi reden vervolgens tegen Sam Bird waardoor er nog meer brokstukken op de baan terechtkwamen en verschillende andere wagens beschadigd geraakten.

Uiteindelijk lag de race geruime tijd stil maar slechts dertien van de tweeëntwintig slaagden erin om te finishen. Het is maar de vraag of alle wagens hersteld geraken tegen de tweede race van morgen. Bovenaan het klassement wisten de rijders alvast wel te finishen al zal vooral Jake Dennis ontgoocheld terugblikken op het slot van de race.

Enkele ronden voor het einde van de race reed hij als wk-leider aan de leiding van de race en leek hij voor de titelstrijd een goede zaak te gaan doen. Dennis viel echter terug naar de vierde plaats en Mitch Evans wist te winnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als elfde net buiten de punten.

Nick Cassidy is de nieuwe leider in het kampioenschap met slechts vijf punten voorsprong op Jake Dennis. Mitch Evans doet met zijn overwinning eveneens een goede zaak in de titelstrijd want hij naderde tot op twintig punten van leider Cassidy.

Lees ook: VIDEO: Zware crash met tiental wagens tijdens Formule E-race in Rome