Moeilijke race voor Toyota

Het werd een moeilijk weekend voor Toyota in Spanje. Het team kon geen vuist maken tegen de rivalen die met meer vernieuwingen naar Barcelona waren afgezakt.
Timo Glock pakte wel nog punten voor het team. Hij werd zesde.

“Het was een moeilijke race. Ik geraakte niet weg bij de start, dat is iets wat we zeker moeten onderzoeken want ook voor Jarno verliep het niet vlot. Na de chaos in bocht één was de wagen gewoon niet zo goed. We moeten terug hard gaan werken en hopen dat we in de volgende wedstrijden terug sterker staan.”

Teamgenoot Jarno Trulli raakte niet voorbij de tweede bocht. Hij ging naast het circuit en kwam daarna in aanraking met Adrian Sutil.

“Heel frustrerend want ik was optimistisch over onze strategie. Ik had zeker een pak punten kunnen scoren. Mijn start was al slecht waardoor ik plaatsen verloor aan Alonso en Rosberg. In bocht één ging Rosberg even naast het circuit en toen hij er terug op kwam zat ik vlak achter hem. Ik moest uitwijken naast het circuit waardoor ik alle controle over de wagen verloor, in het gras terecht kwam, rondging en met iemand anders in aanraking kwam. Wat geweest is, is geweest en we moeten ons nu terug focussen op de volgende race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}