Mogelijke terugkeer van Raikkonen is pure publiciteit

Bij de Franse renstal Renault verklaarde Gerard Lopez zopas dat Kimi Raikkonen zelf contact heeft opgenomen met het management van de renstal. Of Renault voor Raikkonen zal kiezen blijft dus nog even onzeker.
Eerder deze week is gebleken dat voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen blijkbaar afscheid wil nemen van de WRC om vervolgens zijn comeback in de F1 te maken. Naar wie belde de Fin daarvoor? Naar de Franse renstal Renault dat opvallend goed weet te presteren in 2010.

Dan rest ons enkel nog het onderwerp even in twijfel te trekken. Raikkonen zou vorig seizoen geen goed aanbod hebben gekregen binnen de F1. Meerdere teams wilden hem aantrekken maar de Fin bleef op zijn strepen staan. Raikkonen moet deze week zijn heimwee toch niet kunnen bedwingen hebben toen hij plots wel Renault ging bellen. Ofwel …

Wat als de ene Franse autoconstructeur nu eens zegt tegen de andere Franse autoconstructeur dat een eenvoudig telefoontje voor gratis publiciteit en extra inkomsten kan zorgen. Citroen en Renault zouden dan, via de F1 en de WRC, ook de Franse economie in het algemeen helpen opkrikken. Dan zou Raikkonen dus de pers naar zich lokken, of vond u misschien wel een krant zonder een vermelding van dit onderwerp?

Waar politiek is, daar zijn altijd twijfels. Ook in de F1 dus. Tot nu toe spreekt ook geen van beide partijen over een mogelijke overeenkomst. Bij Renault lijkt men de situatie alvast grappig te vinden.

“Het is grappig dat mensen plots verwachten dat we een andere rijder willen aantrekken. Ons team doet het nu net naar behoren. Er is inderdaad een rijder die ons contacteerde inzake het maken van zijn comeback. Dat wil nog niet verklaren dat Renault ook gaat onderhandelen. Het is vreemd dat hij ons contacteerde. Wij willen een winnende wagen bouwen en om kampioenschappen strijden dus het is ook niet de bedoeling om de renstal te verkopen”, zo verklaarde Gerard Lopez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed