Mohammed Ben Sulayem: “Geen enkele reden waarom F1-startgrid niet kan uitbreiden naar twaalf teams”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem hoopt dat de startgrid van de Formule 1 in de toekomst verder zal uitbreiden naar twaalf teams. Ben Sulayem is duidelijk de kandidatuur van Andretti-Cadillac genegen.

Vorige week maakten Andretti en General Motors hun gezamenlijke kandidatuur voor een F1-deelname officieel bekend. Op de kandidatuur werd gematigd positief gereageerd. FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem was enigszins verbaasd daardoor maar volgens hem is het voor de Formule 1 noodzakelijk om de startgrid verder te laten groeien.

“Wanneer we naar de leefbaarheid van de Formule 1 kijken dan moeten we de sport openstellen naar andere merken. We kunnen op de startgrid tot twaalf teams hebben,” aldus Mohammed Ben Sulayem tijdens zijn bezoek aan de Dakar Rally.

“Een constructeur zal de Formule 1 beter maken, ik zie geen enkele reden waarom we nieuwe teams niet zouden verwelkomen, in het bijzonder de Amerikaanse.”

“We hebben dit jaar al drie races in Amerika. We verwelkomen iedere kandidatuur om één van de twaalf teams te worden. We aanvaarden goede teams, zelfs al zijn ze klein, zoals dat bij Haas het geval was.”

“We hopen dat de dingen veranderen en dat we een goed elfde team op de startgrid krijgen, laat ons zien wat er gebeurt.”