“Monaco, Azerbeidzjan en Canada worden afgelast”: Geen stratenraces in 2021?

De pandemie met het coronavirus lijkt ook dit jaar een serieuze invloed te hebben op de F1-kalender 2021. Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat we dit jaar geen stratenraces zullen hebben.


Stratenraces vereisen in tegenstelling tot races op permanente circuits extra voorbereidingen en extra tijd. Zo worden bijvoorbeeld in Monaco en Baku al weken op voorhand vangrails, hekkens en kerbstones geplaatst.

Die circuits dreigen door de snel wijzigende situatie met het coronavirus plots geconfronteerd te worden met een last-minute afgelasting terwijl er heel wat werk en geld in de voorbereiding van de race is gekropen.

Het is meteen ook één van de redenen waarom de openingsrace in Australië uit voorzorg al naar het einde van de F1-kalender is verplaatst. Toch blijft de vraag of de race ook dan alsnog zal plaatsvinden.

Volgens het Nederlandse ‘Formule 1.nl’ dreigt er alvast een afgelasting van de races in Monaco, Azerbeidzjan en Canada. Wel zou de Formule 1 al alternatieve circuits achter de hand hebben om de gaten in de F1-kalender op te vangen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022