Ongelooflijk goed nieuws over Alex Zanardi: “Niemand kon het geloven”

Er is opnieuw goed nieuws over Alex Zanardi die momenteel herstellende is van een zware crash met zijn handbike, nieuws dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden.


In juni vorig jaar ging Zanardi tijdens een handbike-wedstrijd uit de bocht en kwam het tot een ernstige aanrijding met een vrachtwagen die uit de andere richting kwam aangereden. Zanardi werd met spoed naar een ziekenhuis overgebracht waar er urenlange operatie plaatsvond.

Op een bepaald moment zag het er enorm slecht uit voor Alex Zanardi en werd zelfs gevreesd voor zijn leven. Zanardi bewees echter opnieuw een vechter te zijn, dit nadat hij eerder al enkele keren aan de dood ontsnapte.

Alex Zanardi heeft immers een lange carrière in de autosport achter de rug. In 2001 raakte Zanardi betrokken bij een zwaar ongeval op de EuroSpeedway Lausitz in Duitsland. Na een verschrikkelijke crash moesten bij Zanardi beide benen geamputeerd worden. Zanardi werd vervolgens een succesvol Paralympisch atleet. Met zijn handbike won hij vier keer goud tijdens de Spelen van 2012 en 2016.

De voorbije weken boekte Zanardi langzaam aan vooruitgang maar de Italiaan verraste iedereen door ruim een half jaar na zijn handbike-ongeval terug te kunnen praten met zijn familie, zo blijkt uit een verklaring van het ziekenhuis.

Federica Alemanno, neuroloog in het San Raffaele ziekenhuis in Milaan, liet tegenover het Italiaanse ‘Corriere della Sera’ weten dat Zanardi opnieuw met zijn familie heeft gepraat en dat was iets dat niemand al verwacht had.

“Alex heeft onlangs met zijn familie gesproken, dat was een zeer emotioneel moment voor hen”, aldus Alemanno. “Niemand kon het geloven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022