“Monaco speelt het hard tijdens onderhandelingen met de F1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Monaco staat net als Spa-Francorchamps ter discussie wat betreft een plaats op de F1-kalender 2023. Volgens Nico Rosberg speelt Monaco het spel hard tijdens haar onderhandelingen met de Formule 1.

België, Frankrijk en Monaco staan ter discussie voor de F1-kalender 2023. De voorbije maanden waren er meermaals aanwijzingen dat F1-eigenaar Liberty Media het spel hard probeerde te spelen tegenover Monaco maar ook Monaco zou op haar beurt het hard spelen tegenover de Formule 1, zo meent althans voormalig F1-piloot Nico Rosberg.

Monaco geniet gezien haar ‘historisch belang’ al geruime tijd van speciale voorwaarden en privileges, denk bijvoorbeeld maar aan een sponsor die conflicteert met F1-sponsor Rolex alsook een eigen tv-regie. Daarnaast speelt ook het financieel aspect een belangrijke rol en aan dit alles wil de Formule 1 sleutelen. Het wil met andere woorden er zelf commercieel beter van worden.

Volgens Nico Rosberg, die zelf in Monaco woont, speelt ook Monaco het momenteel hard en komt Prins Albert zelfs tussenbeide.

“De prins komt tussenbeide en voert zelf ook gesprekken van de Automobile Club Monaco blijft de harde lijn hanteren,” aldus Rosberg tegenover ‘Motorsport-Total.com’.

“Je hebt een tussenpersoon nodig die de mensen bij elkaar brengt, in dit geval de Formule 1 en de Automobile Club. De prins is nauw betrokken en ik hoop voor Monaco dat ze op de kalender blijven.”

“Deze race maakt deel uit van de geschiedenis van de sport en het is de meest glamoureuze op de kalender, die moet gewoon doorgaan. Maar ook Monaco moet een beetje toegeven,” aldus Rosberg.

“Er zijn sponsors die concurrenten zijn voor sponsors van de Formule 1, uurwerken enzovoort. Dat ligt uiteraard moeilijk. Je moeten een gulden middenweg vinden.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen