Mercedes wil tijdens resterende races ‘experimenteren’ en strijden voor overwinningen

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De voorbije raceweekends finishte Mercedes telkens op het podium. Het lijkt dan ook steeds beter te gaan met Mercedes, al kon het ook profiteren van steken die de concurrentie liet vallen. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal Mercedes de rest van het seizoen echter gebruiken om te ‘experimenteren’.

Sinds het begin van het seizoen had Mercedes bijzonder veel last van porpoising waardoor de performance bijzonder negatief werd beïnvloed. De voorbije races kwam daarin beterschap met sterke resultaten dus tot gevolg. Of Mercedes dit seizoen nog in staat zal zijn om één of meerdere races te winnen is echter de vraag.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal zijn team de komende races echter vooral gebruiken om te ‘experimenteren’.

“Ik denk dat we nederig moeten blijven en het raceweekend na raceweekend moeten bekijken,” vertelde Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’.

“We kunnen proberen leren van de experimenten die we met de wagen doen. Het seizoen duurt nog erg lang dit jaar.”

“We bevinden ons dan ook in een situatie waarin we dingen kunnen uitproberen. Dat doen we vaak op vrijdag en soms is dat frustrerend, we hopen er zo voor te zorgen dat we tegen het einde van het seizoen voor overwinningen kunnen strijden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print