Montezemolo drijft de druk verder op

Als president van Ferrari kan Luca di Montezemolo niet anders dan ontevreden zijn met de prestaties van de F150° Italia.
image

Met een zesde en zevende plaats voor respectievelijk Massa en Alonso, konden er slechts veertien WK punten worden opgestreken tijdens de GP van China, een prestatie dewelke Montezemolo omschrijft als “ver onder ons verwacht niveau”. Het is dan ook niet te verwonderen dat hij de druk gevoelig begint op te drijven.

“Deze prestatie kan en mag het niveau van ons team niet zijn. Ik wil dat iedereen binnen het team beseft dat we ons momenteel op een heel delicaat moment bevinden. Ik verwacht dan ook van onze ingenieurs dat ze het onderste uit de kan halen om de prestaties van de wagen op heel korte termijn gevoelig te gaan verbeteren. Ik wil dat Ferrari terug op het niveau komt dat de fans en wijzelf verwachten…”

Het probleem van Ferrari bestaat er in dat er zich grote verschillen hebben voorgedaan tussen de data verkregen tijdens aerodynamische tests tijdens het voorseizoen en de werkelijke prestaties op de piste. Men dacht aan de hand van de verkregen data op het juiste spoor te zitten, maar we kunnen alleen maar vaststellen dat Ferrari sinds de eerste race van het seizoen maar een schim van zichzelf is. Het is dan ook om dit probleem grondig aan te pakken dat de voltallige staf tussen de Gp van Maleisië en de GP van China terug is moeten vliegen naar Maranello.

Ook Aldo Costa, technisch directeur, zit met de zaak verveeld. “ De dag van vandaag is een F1-wagen een heel complex aerodynamisch object. Er zijn heel veel luchtstromen die kunnen een invloed hebben op andere onderdelen van de wagen..”
Maar is dat niet voor alles wagens van ieder team zo?
Vooruitgang voor Ferrari? Antwoord binnen drie weken in Turkije…

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}