Montoya: “Door Michael Schumacher ben ik niet naar Ferrari gegaan”

Juan Pablo Montoya heeft naar eigen zeggen de kans gehad om naar Ferrari te gaan maar deed dat niet omdat Michael Schumacher daar was.


Bij het Colombiaanse ‘Antena 2’ onthulde Montoya dat hij een voorstel van Ferrari geweigerd heeft en dat omdat Michael Schumacher op dat moment voor Ferrari reed. De carrière van de Colombiaan had er achteraf gezien dus helemaal anders kunnen uitzien.

“Als Michael niet bij Ferrari had gezeten dan had ik dat contract zeker en vast overwegen, Ferrari is immers een geweldig team,” aldus Montoya.

“Schumacher was toen de duidelijke nummer één in het team en ik zag het niet zitten om de tweede rijder binnen het team te worden.”

Montoya maakte vervolgens de overstap naar het McLaren F1 team waar hij de teamgenoot van Kimi Raikkonen werd. Op het zachtst gezegd waren beide heren elkaars tegenpolen en de band met Raikkonen was dan ook niet echt ideaal.

“Er waren niet echt grote problemen maar het was wel zeer lastig om met Kimi een goede relatie op te bouwen. Hij stelt zich niet echt veel open. We hadden meetings enzovoort maar het was allemaal zeer oppervlakkig tussen ons,” besloot Montoya.

Uiteindelijk besloot Montoya om de overstap naar de Amerikaanse NASCAR te maken, al heeft toenmalig F1-baas Bernie Ecclestone destijds nog wel geprobeerd om Montoya in de F1 te houden.

“Toen ik McLaren verliet was het eigenlijk een afgesloten verhaal voor mij,” aldus Montoya. “Bernie belde mij nog maar ik liet al vlug weten dat ik een terugkeer naar Europa niet zag zitten.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print