Monza: “GP van Italië samen met Imola organiseren is laatste keuze”

Monza wil koste wat het kost zelf alleen de GP van Italië blijven organiseren, dat liet Ivan Capelli, president van de ‘Automobile Club d’Italia’ (ACI) verstaan.

Vorige week liet Bernie Ecclestone verstaan dat Imola in de running is om de GP van Italië te organiseren. Eventueel zouden Monza en Imola afwisselend de Italiaanse F1-race kunnen organiseren. In Monza staan ze daar ondanks hun huidige problemen overduidelijk niet voor te springen.

“Het is ons doel om de GP van Italië in Monza te houden, vooral ook omdat we in 2022 het honderdjarig bestaan van het circuit zouden vieren,” zei Capelli tegenover Pitpass. “Vandaag de dag hebben we nog steeds geen officiële communicatie vanuit Imola ontvangen over dergelijke plannen.”

“Los daarvan is de strategie van het roteren tussen twee circuits waarnaar ze verwijzen steeds een slechte gebleken. Daarom zou een nieuwe strategie daarvoor noodzakelijk zijn, maar die zie ik vandaag de dag niet.”

“We zijn echter sportmensen en het belang van de sport komt op de eerste plaats. Indien een rotatie tussen beide circuits de laatste oplossing is, dan zullen we dat eventueel overwegen,” besluit Capelli.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}