Mooi afscheid voor Mark Webber

Je kondigt ruim op voorhand jouw afscheid van de sport aan en dan wil je uiteraard ook op een mooie manier afscheid nemen van de Formule 1. Wel, Mark Webber heeft inderdaad op een mooie manier afscheid genomen van de Formule 1.
image
Mark Webber had voor aanvang van de GP van BrazilIë gezegd dat hij hoopte om niet zoals David Coulthard afscheid te moeten nemen van de Formule 1. Coulthard zijn afscheidsrace kwam immers vroegtijdig tot een einde toen hij betrokken raakte bij een crash tijdens de openingsronde van zijn laatste race.

Dat lot was niet weggelegd voor Webber want hij kende een sterke openingsfase van de race en slaagde er zelfs twee keer in om Fernando Alonso in te halen. Die tweede keer was noodzakelijk omdat Red Bull de pitstop van Sebastian Vettel verknoeide en Webber moest wachten achter zijn teamgenoot.

Het enige echte foutje van Webber was de uitschuiver op het podium maar daar kon de Australiër zelf achteraf hartelijk om lachen. Een sterke race en een mooi afscheid, zo kunnen we Mark Webber zijn laatste F1-race samenvatten.

“Het was een erg goede manier om mijn carrière te beëindigen. We hebben een goede strijd geleverd met al de jongens waarmee ik gans mijn carrière heb gestreden en waarvan ik telkens heb genoten,” zei Webber na afloop van zijn laatste F1-race. “Seb, Fernando, Lewis, Nico, al de jongens waarmee ik de laatste vijf of zes jaar gestreden heb. Ik wil het team dan ook bedanken. Ik heb echt genoten van mijn laatste ronden. Het was een mooie manier om te eindigen.”

“Ik wil iedereen in Australië bedanken aangezien ik zonder hun steun tijdens de beginfase van mijn carrière hier nooit zou gestaan hebben. Het is een carrière geweest waarin ik veel genoten heb en een carrière waar ik trots op ben. Het is ook een carrière waarin heel wat mensen een belangrijke rol gespeeld hebben. Ze weten allemaal wie ze zijn dus ik wil ze allemaal ook bedanken.”

“Ik zal volgend jaar samen met hen ervan genieten wanneer ik naar de Formule 1 kijk maar ik ben nu op weg naar Porsche en kijk er erg naar uit,” blikt Webber alvast even vooruit naar zijn volgende carrière in de autosport.

“Het zal niet eenvoudig zijn om deze sport te verlaten. Ik heb reeds met heel wat sportmensen van over de hele wereld gesproken. Het is niet eenvoudig om weg te stappen van de absolute top waartoe je behoorde, de mensen waartegen je steeds jezelf testte en waartegen je tot het uiterste moest gaan. Ik moet dat echter aanvaarden,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner