Mooi eerbetoon Fernando Alonso aan plots overleden F2-teambaas Adrian Campos

Gisteren overleed op 60-jarige leeftijd geheel onverwacht de Spaanse ex F1-rijder Adrian Campos. Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso hield een mooi eerbetoon voor Campos die teambaas was van zijn eigen F2-team.


Als een donderslag bij heldere hemel verscheen gisteren op de Twitter-pagina van Campos Racing dat de eigenaar van het team op zestigjarige leeftijd plots gestorven was.

“Vandaag is de droevigste dag in de geschiedenis van Campos Racing. Onze voorzitter en oprichter, Adrián Campos Suñer, heeft ons verlaten. Zijn hart stopte met kloppen, maar zijn herinnering zal de motor zijn die ons allen zal laten vechten om zijn erfenis voort te zetten… Moge hij rusten in vrede,” luidde het bericht op Twitter.

Campos kende eind jaren tachtig een weinig succesvolle passage in de Formule 1 bij het team van Minardi. In 1987 maakte hij het seizoen vol aan de zijde van Alessandro Nannini met een veertiende plaats als beste resultaat en in 1988 werd hij vroegtijdig vervangen door Pierluigi Martini nadat hij er drie keer niet in slaagde om zich te kwalificeren.

Daarna ging hij vooral met toerwagens racen tot 1997, waarna hij zijn eigen team oprichtte. Een van de hoogtepunten in zijn loopbaan was ongetwijfeld het winnen van het Open by Nissan-kampioenschap in 1999 met Fernando Alonso, die twee jaar later zijn debuut in de F1 zou maken bij Minardi, het team waar Campos ooit zelf aan de slag was.

Dat is Fernando Alonso niet vergeten en hij liet via Twitter weten aangedaan te zijn over de dood van zijn voormalige teambaas.

“Een van de droevigste dagen voor de autosportfamilie. Rijder en groot promotor van deze sport. Dank u voor het dromen over Formule 1. Dank u dat u in jongeren gelooft. Dank u en rust in vrede,” aldus Fernando Alonso.

In 2005 trad hij ook aan met een team in de pas opgerichte GP2, de voorloper van de huidige F2, en in 2008 wint Campos Grand Prix ook het kampioenschap bij de teams. Hij besluit zijn GP2-team daarna van de hand te doen en de sprong naar de F1 te wagen in 2010 maar financiële problemen steken daar een stokje voor. Het team staat als HRT aan de start maar Campos heeft er niets meer in de pap te brokken.

Vanaf 2014 vinden we de naam Campos opnieuw terug in de GP2 en een jaar later ook in de GP3. Afgelopen jaar kwam Jack Aitken, die we kennen van zijn invalbeurt bij Williams vorig seizoen, uit voor het F2-team en bij het F3-team was Sophia Floersch aan de slag, die we kennen van haar horrorcrash in 2018 tijdens de Macau Grand Prix.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022