“Motorbevriezing opheffen omdat de Formule 1 er beter van wordt, niet voor Ferrari”

Marco Mattiacci uitte onlangs zijn wens voor een gedeeltelijke opheffing van de motorbevriezing. Mattiacci verduidelijkt nu dat hij dit vooral wil omdat het goed is voor de Formule 1 en niet alleen omdat het goed is voor Ferrari.
image
Volgens Mattiacci is een op zijn minst gedeeltelijke opheffing van de motorbevriezing in eerste instantie een goede zaak voor de Formule 1 als sport. Uiteraard zou ook Ferrari er momenteel voordeel mee kunnen doen.

Mattiacci nuanceert meteen ook dat voordeel. Volgens de teambaas van Ferrari is een opheffing van de motorbevriezing geen wonderoplossing waardoor de renstal opeens mee aan de top zou staan.

“We hebben het nooit vanuit een cynisch of tactisch standpunt bekeken om vervolgens te zeggen, ” laat ons het reglement soepeler maken zodat we Mercedes kunnen inhalen’,” aldus Mattiacci toen hem gevraagd werd of een opheffing van de motorbevriezing een magische oplossing voor Ferrari zou betekenen.

Momenteel is het zo dat de motoren voor de start van het seizoen gehomologeerd worden en dat er dan gedurende gans het seizoen geen aanpassingen mogen gebeuren. Enkel omwille van de betrouwbaarheid, veiligheid alsook kostenbesparingen mogen er wijzigingen aan de motor gedaan worden.

“Het is volledig onjuist en het misleidt waarschijnlijk de mensen. Ons startpunt was de Formule 1 als sport. Je kan niet een jaar wachten om dan opnieuw aan de motor te werken. Wij binnen Ferrari denken alvast niet dat het opheffen van de motorbevriezing een magische oplossing voor ons is. Indien iemand daarin gelooft, dan is het alvast Ferrari niet. Het is een manier om te blijven innoveren en aan de wagen te blijven werken.”

Indien er niets gewijzigd wordt aan de motorbevriezing, dan zullen de motoren aan het begin van het seizoen 2015 opnieuw gehomologeerd worden en vervolgens mag er gedurende gans het seizoen niets gewijzigd worden aan de motoren. Vooral Renault en Ferrari hebben daardoor dit seizoen de kloof met de krachtbron van Mercedes nooit kunnen dichten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print