“Nee, we hebben geen financiële problemen”

Graeme Lowdon van het Marussia F1 team ontkent dat de renstal in financiële moeilijkheden verkeert.

Tijdens het raceweekend in Singapore deden geruchten de ronde dat het niet veel scheelde of Marussia had niet aan de start verschenen van de GP van Italië. Lowdon ontkende de geruchten en zei dat Marussia niet in financiële moeilijkheden verkeert.

Volgens Lowdon wordt er een te negatief beeld geschetst van de situatie bij Marussia, al erkent hij wel dat het moeilijk gaat bij Marussia.

“Ik kan bevestigen dat we over voldoende financiële middelen beschikken om het seizoen af te werken, anders zouden we hier niet zijn,” aldus Lowdon tegenover Press Association.

De voorbije dagen gingen er ook stemmen op om het aantal teams te verminderen en drie wagens per team te voorzien. Dat zou betekenen dat de kleinere teams, of teams in financiële moeilijkheden, zouden moeten verdwijnen.

Ook Marussia zou op dat lijstje staan, maar minder teams op de F1-grid, zo ver is het echter nog niet. Wel is het uiteraard zo dat Lowdon hoopt dat Marussia ook volgend jaar op de startgrid verschijnt.

“Niemand kan volledig zeker zijn en zeggen dat ze volgend jaar op de startgrid zullen staan, niemand in de F1-paddock,” aldus Lowdon. “Kijk naar teams zoals Honda, Toyota en BMW die uit de Formule 1 stapten. Het waren bedrijven die over de nodige financiële middelen beschikten om aanwezig te zijn in de sport, maar ze kozen ervoor om dat niet langer te zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print