Räikkönen blij met de komst van Marchionne

Dit jaar zijn er enkele ingrijpende veranderingen doorgevoerd bij de Scuderia. In april werd Marco Mattiacci teambaas bij de Italiaanse renstal. Na de GP van Italië kwam ook aan het licht dat president Luca di Montezemolo het voor bekeken houdt. Zijn vervanger wordt Sergio Marchionne. Kimi Räikkönen denkt dat dit alles goed is voor Ferrari.
image
Voor alle duidelijkheid, Kimi Räikkönen zegt niet dat hij blij is dat di Montezemolo weg is bij Ferrari. Maar hij heeft het vooral over het feit dat het in het algemeen goed is voor Ferrari dat er veranderingen zijn. Zo worden er immers pogingen gedaan om alles weer op één lijn te krijgen bij Ferrari.

“Volgens mij kan het geen kwaad dat er enkele serieuze veranderingen komen binnen het team. Er moeten stappen gezet worden om de boel om te keren,” meldt Kimi tegenover Motorsport-Total. “De wereld verandert constant. Dingen veranderen en dus vindt ik het normaal dat er af en toe veranderingen komen binnen een organisatie,” klinkt hij filosofisch.

“Er is hier heel wat verandert de afgelopen jaren. Als we dan niet de gewenste resultaten behalen, doet dat er zeker geen goed aan. De Ferrari-top heeft dus besloten dat het tijd is voor een serieuze verandering.”

Kimi is dan ook vol goede hoop voor wat komen gaat. Nu er een nieuwe president en teambaas is, en nu het technische team binnen de Scuderia door elkaar is gehaald, denkt Kimi dat het wel weer goed komt: “Het voorwerk is gedaan, dus is het nu tijd om vooruit te gaan,” besluit de Finse wereldkampioen van 2007.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print