Sauber houdt lippen stijf op elkaar over eventuele overnemer

Het Sauber F1 team verkeert reeds enige tijd in financiële moeilijkheden en sinds kort gelinkt aan een eventuele overnemer. Bij Sauber zelf houden ze de lippen echter stijf op elkaar.

Financiële moeilijkheden, dan zijn er maar twee opties. Ofwel probeer je zo lang mogelijk te overleven en komt er negen op tien aan het einde een exit uit de Formule 1 uit de bus. Ofwel probeer je een nieuwe financiële partner te vinden.

Sauber probeerde in het verleden alvast via steun uit Rusland om een doorstart te maken, maar slechte sportieve prestaties dit seizoen kunnen bijkomend voor een financiële kater zorgen. De renstal behaalde dit seizoen nog geen enkel wk-punt, wat ervoor zorgt dat de Zwitserse renstal zelfs achter Marussia staat in de wk-tussenstand. Dat kan op het einde van het seizoen voor een bijkomende financiële tegenvaller zorgen bij het verdelen van de prijzengelden.

De jongste tijd wordt Sauber echter gelinkt aan eventuele interesse van de Canadese miljardair Lawrence Stroll. Stroll zou interesse in de Formule 1 tonen. Bovendien maakt zijn zoon reeds deel uit van het talentenprogramma van Ferrari, dat uiteraard ook een link heeft met Sauber. Bij Sauber weigeren ze echter te reageren op de speculaties.

“Zoals ik reeds gezegd heb, is een sterke partner steeds welkom, maar ik kan daar momenteel geen commentaar op geven,” aldus Monisha Kaltenborn, de teambazin van Sauber, tegenover de officiële F1-website. “Sinds Peter Sauber het team terugkocht van BMW hebben we steeds gezegd dat een sterke partner welkom zou zijn. We hebben in het verleden altijd al een sterke partner gehad, zoals Credit Suisse, Red Bull of Petronas, ook al waren ze geen klassieke aandeelhouder van onze renstal. Dit is dus niets nieuw voor ons. We weten ook dat wanneer je competitief wil zijn, dat je dan als privéteam een sterke partner nodig hebt. Vanuit dat perspectief hebben we in het verleden enkele gesprekken gevoerd, maar meer kan ik daar niet over zeggen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}