Motorendeal McLaren-Mercedes gaat door ondanks problemen door uitstel F1-reglement

De aangekondigde motorendeal tussen McLaren en Mercedes zal ondanks het uitstellen van het nieuw F1-reglement in 2021 gewoon doorgaan.


Het is al enige tijd bekend dat McLaren in 2021 van Renault-motoren overstapt naar motoren van Mercedes. Die geplande overstap zou normaal samenvallen met de ingrijpende reglementswijzigingen die voor 2021 gepland stonden.

Ondanks de beslissing om het nieuw F1-reglement uit te stellen naar 2022 zal de motorendeal tussen McLaren en Mercedes in 2021 gewoon doorgaan. Niets bijzonder zou je op het eerste zicht zeggen maar het stelt McLaren wel voor enkele serieuze uitdagingen.

Tijdens een conference call werd immers overeengekomen dat het nieuwe F1-reglement in 2022 pas zal ingaan en dat er in 2021 met hetzelfde chassis als in 2020 zal gereden worden, op enkele aerodynamische aanpassingen na die wel mogen.

Voor McLaren betekent zoiets een serieuze uitdaging want je kan in principe niet zomaar een andere motor in een wagen inbouwen want de wagen wordt rondom de motor en versnellingsbak gebouwd. Er zullen echter zeer beperkte wijzigingen mogen plaatsvinden waardoor McLaren naar eigen zeggen een oplossing heeft voor de overstap van Renault naar Mercedes-motoren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print