Dietrich Mateschitz blijft Red Bull-personeel ondanks coronacrisis doorbetalen

Door de uitbraak van het coronavirus komen heel wat circuits net als heel wat bedrijven in de problemen. Het personeel van de Red Bull Ring kreeg echter goed nieuws …


De Red Bull Ring in Oostenrijk is eigendom van de gelijknamige fabrikant van energiedranken en huisvest sinds enkele jaren onder andere de GP van Oostenrijk. Omdat ook naast de F1-races ook heel wat andere geplande races geannuleerd worden komen ook de diverse circuits in de problemen.

Het personeel van de Red Bull Ring moet echter niet vrezen voor zijn of haar job. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz wil immers het personeel behouden en doorbetalen, zo bericht het Oostenrijkse ‘Kleine Zeitung’.

“Wij kunnen u allen informeren dat onze eigenaar (Dietrich Mateschitz) met de huidige voorwaarden en maatregelen afziet van eventuele ontslagen of het inkorten van werktijden,” zo luidt het in een brief aan het personeel van de Red Bull Ring.

“Tot dusver blijven alle bestaande collega’s met een volledige verloning tot 30 april 2020 in dienst.”

Daarmee onderneemt de Red Bull-eigenaar een gelijkaardige actie als Ferrari. Het Italiaanse autosportmerk sloot eerder al haar fabrieken en betaalt haar personeel tijdens de coronacrisis gewoon door.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen