Motorhomes in F1-paddock worden vervangen door tenten

Door het feit dat er door COVID-19 maar een limiet staat op het aantal personeelsleden dat meereist naar de races en om het logistiek plan wat te vereenvoudigen zullen er dit jaar geen motorhomes te vinden zijn in de paddock.


De paddock zal er in 2020 anders uitzien als dat de fans gewend zijn en dat heeft uiteraard allemaal te maken met COVID-19. Er zijn bepaalde maatregelen getroffen om het personeel van het F1-circus te beschermen zoals onder andere een limiet op het aantal personeelsleden dat mag meekomen naar de races, namelijk tachtig personen.

We moeten dan ook elk team als een ´bubbel´ zien en daarom worden de motorhomes die we traditioneel in de paddock zien vervangen door tenten die vlakbij de uitgang van elke garage zullen staan.

Karl Fanson, hoofd van de logistieke afdeling van het F1-team van Mercedes, geeft ons een inkijk in hoe we die nieuwe opstelling in de F1-paddock moeten bekijken.

“Het zal niet dezelfde opstelling zijn als een normale Europese race omdat we geen motorhomes zullen hebben,” zei Fanson.

“In overeenstemming met de F1 is het ons gelukt om de racetrucks verder weg van de garages te plaatsen en we zullen onze eigen tenten en luifels voorzien.”

“Dit zal ons meer werkruimte geven binnen de garage. Het is makkelijker om de social distance te bewaren en comfortabel te werken.”

Hij legt ons ook uit hoe de leveringen van buitenaf zullen gebeuren zoals het geval zal zijn met bijvoorbeeld brandstof en banden.

“Normaal gesproken zouden we onze brandstof bij de garage laten afleveren en dan zouden we mensen naar Pirelli sturen om de banden op te halen.”

“Nu zal er een afgiftepunt zijn en een verzamelpunt voor de brandstof, en ook de banden zullen naar een afgiftepunt worden gebracht. Onze jongens zullen naar het inzamelpunt gaan en de banden ophalen, en dan vice versa.”

“Als we klaar zijn met de banden nemen we ze terug, en Pirelli haalt ze op als we uit de buurt zijn.”

Het wordt ongetwijfeld een hele klus maar zo zien we dat zelfs een gesloten gemeenschap als de F1-paddock niet ontsnapt aan de COVID-19.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023