“Max Verstappen gaat niet sneller rijden door het gejuich van de Nederlandse fans”

Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko is er van overtuigd dat Max Verstappen komend weekend voluit voor de overwinning zal gaan en dat het feit dat hij de steun van zijn talrijke fans moet missen daar niets zal aan veranderen.


Helmut Marko is opgetogen dat het F1-seizoen van start kan gaan en hij kan de ontwikkelingen op de Red Bull Ring van nabij volgen. De Oostenrijker ziet naar eigen zeggen dat het goed komt en hij is blij dat de organisatie in Oostenrijk een mooi voorbeeld kan zijn voor de komende races.

“Het hele team zal hier in een eigen bubbel wonen, wat noodzakelijk is”, aldus Marko in gesprek met ‘Kleine Zeitung.’

“De nabijgelegen luchthaven van Zeltweg zal worden aangepast en de accommodaties en hotels in de regio zijn er klaar voor. Ik ben blij dat het hier mogelijk is, want we kunnen een goed voorbeeld stellen voor alle andere circuits voor de rest van het seizoen.”

Het zal ongetwijfeld een speciale race worden want er is geen publiek toegelaten en er zijn ook maar tachtig personeelsleden per team toegelaten. Voor Max Verstappen zal het ook aanpassen worden, de Nederlander wordt in Spielberg traditioneel begroet door een pak landgenoten die allemaal in het oranje uitgedost zijn en hun held vooruit schreeuwen.

Marko denkt alvast dat het niet veel verschil zal maken.

“Eigenlijk gaat Max niet sneller rijden van het gejuich aan de zijlijn. De Nederlandse fans maken geen verschil in prestaties. Max hoort immers niet veel in de auto en bovendien rijdt hij altijd op de limiet, zodat er geen tijd is om zich te concentreren op wat er op de tribunes gebeurt.”

Red Bull wordt door iedereen gezien als de grote uitdager van Mercedes en Helmut Marko doet er ook niets aan om die favorietenrol van zich af te schuiven.

“We willen dit jaar wereldkampioen worden, met Max als jongste kampioen aller tijden. Dat is ons doel. Maar Mercedes wil ook winnen, Hamilton zit immers achter de records van Michael Schumacher aan. Omdat het seizoen zo kort is, moet iedereen zijn best doen en is de druk hoger dan normaal, en dat zul je echt merken. Er zijn geen tweede kansen.”

Aan een voorspelling voor het openingsweekend waagt de Oostenrijker zich niet.

“Veel teams zijn zich blijven ontwikkelen, daar hebben ze veel tijd voor gehad. We hebben ook veel tijd doorgebracht in de simulatoren, achter de werkbank en in de windtunnel. We hebben de afgelopen weken vierentwintig uur per dag aan de auto gewerkt. Ik denk dat we alle zwakke punten hebben weggewerkt.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023