Ecclestone: “Zwarte mensen moeten voor zichzelf zorgen, dat moest ik ook doen”

Bernie Ecclestone kreeg het de voorbije week zwaar te verduren en de tegenaanval lijkt volgens de 89-jarige Brit dan ook de beste verdediging.


Ecclestone had zich in een uitgebreid interview de uitspraak laten ontvallen dat “zwarte mensen vaak racistischer zijn dan witte mensen”. Het was één zin te midden van allerlei andere antwoorden, maar het was natuurlijk wel de zin waarop de media de voorbije week gretig op sprongen.

Lewis Hamilton kroop op de sociale media in zijn pen om zijn verbijstering te laten merken en de Formule 1 distantieerde zich openlijk van de uitspraken van Ecclestone.

Bernie Ecclestone vond echter dat hem onrecht was aangedaan. Sommigen hebben volgens hem dan ook oogkleppen op of zijn kleurenblind. In de jaren zeventig was Ecclestone als teambaas immers de eerste om een zwarte rijder in één van zijn wagens te plaatsen.

Ecclestone meent ook dat de protesten door de verkeerde mensen worden overgenomen en dat het al lang niet meer alleen om het protesteren tegen politiegeweld of racisme draait.

“Quasi-marxisten organiseren die protesten, ze willen de politie ten val brengen, wat een ramp voor het land zou betekenen,” aldus Ecclestone tijdens een interview met ‘Mail on Sunday’.

“Als je aan de meesten zou vragen waarvoor ze protesteren dan weten ze het waarschijnlijk niet eens.”

Hamilton gaat vervolgens verder door te stellen dat zwarte mensen voor zichzelf moeten opkomen, net zoals ook hijzelf dat destijds deed.

“Het is niet mijn schuld dat ik blank ben, of dat ik iets kleiner dan de gemiddelde man ben,” aldus de voormalig F1-baas.

“Op school werd ik ‘Titch’ (teef) genoemd. Ik besefte toen dat ik er iets aan moest doen. Ook zwarte mensen moeten voor zichzelf opkomen en voor zichzelf zorgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print