Motorproblemen Honda zijn opgelost

Als we de woorden van motorleverancier Honda mogen geloven, dan zijn de motorproblemen van gisteren reeds opgelost.
image
Gisteren werd er voor het eerst gereden met de nieuwe McLaren-Honda. Fernando Alonso kreeg de eer om als eerste met de wagen te rijden. Maar de Spanjaard heeft gisteren niet veel ronden kunnen rijden. Hij kon gisteren maar zes ronden rijden in Jerez. En zo te zien aan zijn tijden, een kleine twintig seconden trager dan de eerste tijd van Vettel, waren deze installatierondjes.

Volgens Honda zijn deze problemen nu van de baan. “Het ging om een klein elektronisch probleem, maar dat is nu opgelost,” aldus Yasuhisa Arai van Honda. Verder vertelt hij dat er geen relatie is tussen de problemen tijdens de tests in Abu Dhabi aan het einde van 2014, en de tests die nu plaatsvinden in Jerez. “Toen hadden we problemen met de communicatie van de hele wagen, maar dat is nu al een lange tijd opgelost.”

Het zou dus vandaag moeten beter gaan voor McLaren-Honda. Op het moment van schrijven gaat het in ieder geval niet prima voor hen. Button kon voorlopig maar nog twee ronden afleggen, zonder een tijd te rijden. De nieuwe formatie blijft dus voorlopig nog kampen met kinderziektes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}