Na de vele problemen tijdens de pitstops: “We moeten ‘sorry’ zeggen en onze verantwoordelijkheid nemen”

Stake F1 team
Stake F1 team

Alessandro Alunni Bravi, de teambaas bij Sauber dat in Australië deelnam als het Kick F1 team, heeft zich naar eigen zeggen geëxcuseerd bij Valtteri Bottas voor de problemen die er voor het derde raceweekend op rij waren tijdens de pitstops. Door die problemen zag Bottas een eventuele puntenfinish aan zich voorbij gaan.

Nadat het voor de derde raceweekend op rij geconfronteerd werd met pitstopproblemen liet Alessandro Alunni Bravi weten at excuses aanbieden belangrijk is. De problemen tijdens de pitstops zouden veroorzaakt worden door een ‘hardware-problemen’.

“Het is belangrijk want tijdens de drie races hadden we drie keer problemen tijdens de pitstops, ook tijdens de tweede met Valtteri,” blikt Alunni Bravi terug op de eerste drie races van het nieuw F1-seizoen.

“Voor mij is het belangrijk dat wanneer we een probleem hebben, dat we aan onze rijders tonen dat we samen één geheel vormen, dat we samenwerken. We zeggen altijd dat we samen winnen en verliezen, maar dat is in een situatie zoals deze nog belangrijker.”

“Valtteri reed een sterke race; We willen dat hij tijdens iedere race enorm gemotiveerd is. Ik denk dat sorry zeggen het minste is dat we kunnen doen.”

“Zoals ik tegen het volledige team zeg, we moeten onze verantwoordelijk nemen wanneer de dingen niet de juiste richting uitgaan, we moeten samenwerken om te verbeteren.”