Na het ontslag: “Michael Masi is een man met een enorme weerbaarheid”

F1
F1

De CEO van Motorsport Australia, Eugene Arocca, is een persoonlijke vriend van de onlangs ontslagen racedirecteur van de F1 Michael Masi en hij prijst hem voor zijn standvastigheid en zijn kwaliteiten als leider.

“Hij is een persoonlijke vriend. Ik ken hem al zo lang ik actief ben in de motorsport, ongeveer tien jaar,” aldus Arocca tegenover ‘Speedcafe.com.’ “We zijn goede vrienden geworden.”

Het onderzoek dat de FIA voerde na controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi vorig jaar heeft Masi uiteindelijk toch de kop gekost. Hij zal komend seizoen vervangen worden door Eduardo Freitas en Niels Wittich die op hun beurt de steun zullen krijgen van oudgediende Herbie Blash en een gloednieuwe ‘Virtual Control Room.’

Hoewel de FIA altijd voorzichtig geweest is met kritiek aan het adres van Masi is hij toch de belangrijkste naam die het veld moet ruimen.

“Het is voor mij persoonlijk teleurstellend en verschrikkelijk om te zien wat er is gebeurd,” zei Arocca, die eraan toevoegde dat het een zeer zware tijd voor Masi is geweest. “Het zijn twee of drie maanden geweest van discussies, debatten, kritiek, het publiekelijk ventileren van standpunten.”

“Dit incident vond eind vorig jaar plaats, nu zo’n drie maanden geleden, en het is voor een groot deel een proces geweest dat zich niet leende voor een goede gemoedstoestand.”

“Ik kan niet namens hem spreken, maar ik zou zeggen dat het een van de moeilijkere elementen van dit alles is,” vervolgde hij. “Je moet een behoorlijk dikke huid hebben om dat allemaal te kunnen doorstaan en er aan de andere kant goed uit te komen.”

Arocca laat weten dat hij zijn vriend een bericht stuurde toen hij het nieuws vernam en dat hij niet lang op een antwoord hoefde te wachten. “Gebaseerd op het feit dat hij me vanmorgen al antwoordde, hij was duidelijk aangeslagen, is hij een man met een enorme weerbaarheid.”

 “In tegenstelling tot vele anderen is hij al vele, vele jaren betrokken bij het bestuur en management van de autosport,” vervolgde hij.

“Hij heeft een uitgebreide achtergrond en geschiedenis. Hij is zeer inzichtelijk, intelligent en in staat om beslissingen te nemen in het heetst van de strijd.”

“Dat is iets wat de mensen misschien zijn kwijtgeraakt in een deel van het debat,” voegde hij eraan toe. “Het is erg makkelijk om als criticus aan de zijlijn te staan en te bedenken wat hij heeft doorgemaakt toen hij die beslissingen nam.

“Er zouden andere mensen zijn die volledig verlamd zouden zijn in precies dezelfde omstandigheden. Hij nam de beslissing. Dat is de eerste karaktereigenschap van een sterke leider.”

Lang hoeft Michael Masi niet te zoeken naar een nieuwe baan want Arocca laat weten dat hij hem met open armen ontvangt bij Motorsport Australia, waar hij ook al werkzaam was voor hij F1-racedirecteur werd na het plotse overlijden van Charlie Whiting. 

“We zouden graag gebruik maken van zijn kennis op elk niveau. Hij is gewoon een elitetalent dat verspild zou zijn aan de sport als hij niet in een of andere hoedanigheid wordt gebruikt,” zei hij. “Als hij besloten heeft wat hij wil gaan doen, ongetwijfeld samen met vele anderen, zal hij niet alleen door ons maar ook door anderen benaderd worden.”

“Hij heeft drie jaar lang geofficialiseerd tijdens een van de meest publieke sportevenementen ter wereld, waar de druk hoog is en waar een element van gevaar in schuilt, en hij heeft dat gedaan tijdens een pandemie met aanzienlijke hoeveelheden reizen, stress en andere verplichtingen.”

“Naar mijn mening staat dat goed op zijn CV voor elke werkgever waar ook ter wereld.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023