“Na vijf minuten in de Mercedes F1-fabriek besef je waarom ze de Formule 1 domineren”

Daimler Media
Daimler Media

Romain Grosjean bracht onlangs een bezoek aan de Mercedes F1-fabriek. De voormalig Haas F1-piloot was danig onder de indruk van de faciliteiten en de manier van werken bij Mercedes.

“Ik kwam in de fabriek van Mercedes en was verbaasd door hun faciliteiten, de mensen die er werken. Nadat ik vijf minuten in Brackley was kon ik heel goed begrijpen waarom ze het meest succesvolle team in de geschiedenis zijn,” aldus Grosjean tijdens de ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Vind een ander team, in welke sport ook, dat zoveel heeft gewonnen als dat Mercedes heeft gedaan. Dat is bijna onmogelijk. Wanneer je daar bent en je het met je eigen ogen ziet dan is dat zeer duidelijk.”

Grosjean reed voor verschillende teams in de Formule 1 en kan dus goed vergelijken. Volgens Grosjean is Mercedes perfect in staat om op basis van haar faciliteiten, personeel en ervaring snel uit een moeilijke situatie te geraken.

“Ook al was iedereen dit jaar tijdens de F1-test in Bahrein aan het zeggen dat Red Bull sneller was, we zijn enkele races ver en Mercedes heeft meer gewonnen dan Red Bull, dat is de sterkte van het team. Ze hebben misschien niet de snelste wagen maar ze zullen altijd een oplossing vinden en dat voel je wanneer je daar in de fabriek bent.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021