Netflix wil ‘Christian Horner-zaak’ verfilmen in ‘Drive to Survive’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ieder seizoen komt Netflix in ‘Drive to Survive’ met spectaculaire verhaallijnen maar voor dit jaar zullen ze niet ver moeten zoeken. Uiteraard zal ook de ‘Christian Horner-zaak’ verfilmd worden in het nieuwe seizoen van de populaire serie over de Formule 1.

In de aanloop naar het nieuw F1-seizoen liet Netflix het zesde seizoen van de serie ‘Drive to Survive’ op de wereld en in het bijzonder de F1-fans los. Vanuit die F1-fans kwam er redelijk wat kritiek omdat er bijzonder weinig relevante verhaallijnen te zien waren. Mogelijk lag de dominantie van Max Verstappen en het feit dat er op Nyck de Vries na geen wissels bij de rijders plaatsvonden mee aan de basis daarvan.

Nog voor aanvang van het huidige F1-seizoen diende zich echter een uitermate interessante verhaallijn aan voor het nieuwe seizoen van ‘Drive to Survive’: de zaak Christian Horner. Uitvoerend producent James Gay-Rees liet tegenover ‘The Telegraph’ reeds verstaan dat er in het nieuwe seizoen zeker en vast verwezen zal worden naar de ‘Christian Horner-zaak’. Op welke manier dat zal gebeuren, daarover bestaat nog discussie.

“Ze zullen allemaal willen dat het op een bepaalde manier wordt verteld. Het gaat er dus om dat we een lijn bewandelen om iedereen tevreden te houden, en ook om Netflix tevreden te houden, en onszelf zodat we ’s nachts kunnen slapen met de beslissingen die we hebben genomen.”

Volgens Gay-Grees is het verhaal rond Christian Horner helemaal nog niet af en ziet het er naar uit dat de zaak ook de komende weken en maanden nog verder zal evolueren.

“Je moet een balans hebben. Ik denk dat Horner er voorlopig goed uitziet maar het voelt nog niet alsof deze zaak rond is. Het hangt er allemaal van af hoe dit afloopt,” aldus de producent die ook met Christian Horner zelf over de zaak sprak.

Horner had in een reactie daarop een boodschap voor James Gay-Reed: “Het is allemaal jullie schuld!”