Newey denkt na over z’n toekomst

Adrian Newey is nog niet zeker over zijn toekomst in de F1. Newey is één van de bekendste designers op de wereld en hij twijfelt nu om nog verder te gaan met F1. Bij Red Bull mag men in 2009 nog genieten van het werk dat Newey wist af te leveren want de nieuwe RB5 werd door hem ontworpen, maar hoe de toekomst er uit ziet is dus nog onzeker.

Voor Adrian Newey zouden vooral de wijzigingen in het reglement ervoor zorgen dat zijn job in de toekomst niet meer boeiend is en dat de competitie minder hoog zal liggen dan voorheen. Volgens de Brit is het duidelijk, hij wil niet heel lang meer actief zijn in de F1 en werkt op dit ogenblik zijn laatste stappen af.

“Ik wil graag een stapje terug zetten en hopelijk hoef ik daar niet lang meer op te wachten. De veranderingen in het reglement beginnen steeds meer de bovenhand te krijgen en ze maken mijn job minder boeiend. Volgens mij zouden mensen als Chapman, Cooper en Keith gewoon verloren gaan in de huidige F1 want alles draait om besparingen”, aldus Adrian Newey.