Newey dolblij met titel

Red Bull heeft vandaag de constructeurstitel behaald. Met 48 punten voorsprong op McLaren is het team nu onklopbaar. Een man die al lang zat te wachten op die titel was Adrian Newey. De ontwerper heeft sinds 1999 geen constructeurstitel meer behaald.
“Vorig jaar hadden we al een kans op de titel, maar we waren niet snel genoeg.” verhaalt Newey. “We hadden moeilijkheden met het ontwikkelen van de dubbeldiffuser. Dit jaar was de wagen van het begin snel. Toch hadden we enkele problemen van mechanische aard en andere redenen.”

“We hebben heel wat punten laten liggen. Sinds Korea was ik de moed verloren. Het was volgens mij een van de slechtste races die ik heb meegemaakt.”

Newey begon als vliegtuigingenieur, maar maakte al snel zijn debuut in de formule 1 bij Williams. Hij had al meer ervaring uit de Indycar, maar de invloed van aerodynamica werd nog onderschat. In 1990 verhuisde hij naar McLaren. Red Bull Racing wist de ingenieuse ingenieur onder contract te krijgen in hun tweede jaar, in 2006.

“Dit is fantastisch.” reageert Newey. “Om dit te bereiken met dit team. Ik ben er bijna bij vanaf het begin. We hebben het opgebouwd vanaf dat moment en dit is geweldig voor heel het team.”

“Natuurlijk was het de ambitie om de titel te veroveren, maar of we dat konden bereiken was maar de vraag. We hebben niet de middelen die de grote teams hebben. Bij Williams en McLaren kwam ik in een immense infrastructuur terecht en moest ik mij enkel concentreren op de aerodynamica.”

“Bij Red Bull moest ik bijna vanaf nul beginnen. Om dat te doen was een heel grote prestatie.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed