Schumacher laat Rosberg voorbij

De strijd tussen Schumacher en Rosberg bij Mercedes GP, sommigen maken er een breekpunt van maar blijkbaar komen beide Duitsers aan het eind van het seizoen goed overeen.
Zo goed zelfs dat Schumacher zijn teamgenoot tijdens de race voorbij liet gaan zodat Rosberg de aanval kon inzetten op Jenson Button. Daar slaagde Rosberg echter niet in waardoor hij zesde en Schumacher zevende werd.

“Ik liet Nico passeren omdat hij nieuwe banden had en een betere kans maakte tegen Button die voor ons reed,” zei Schumacher na afloop van de race.

Nico Rosberg maakte door een slechte communicatie en radioproblemen drie pitstops. De Duitser kreeg tijdens een pitstop de verkeerde banden waardoor het team hem nogmaals binnen liet komen.

Toch bedankte Rosberg het team voor de uitstekende strategische beslissingen.

“Het was even chaotisch maar het team maakte een uitstekende beslissing toen het mij binnen riep voor nieuwe banden toen de safety car op de baan kwam. Helaas kwam ook Jenson binnen. Er was ook heel wat chaos door gedubbelde wagens en daardoor kon ik hem niet meer inhalen,” zei nico Rosberg over zijn race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen