Hulkenberg kan pole niet verzilveren

Nico Hulkenberg wist zijn polepositie niet te verzilveren. Na een vroege pitstop kwam de jonge Duitser op een achtste plaats terecht. Hij is naar eigen zeggen dolblij met het hoogst haalbare.
“Ik ben blij met mijn prestatie.” reageert The Hulk. “Ik heb gedaan wat ik kon. Ik kon niets meer bijzetten. Ik had moeilijkheden met de wagen, maar ik kon toch Kubica achter mij houden.”

“Mijn pitstop verliep perfect en ik had een goede strategie. De wagen moet gewoon iets sneller worden. Ondanks mijn startplek wou ik tussen de vijfde en de tiende plaats eindigen. Achtste is dus goed en zo konden we ook de zesde plaats in het constructeurskampioenschap veroveren.”

Teamgenoot Barrichello kende, zoals gewoonlijk, geen goede thuisrace. De Braziliaan had een slechte pitstop en kreeg ook nog af te rekenen met een lekke band na een aanrijding bij een inhaalpoging.

“Ik had een foute pitstop.” reageert Rubinho. “We moeten onderzoeken hoe dat kwam. Ik ben blij met het tempo dat ik kon ontwikkelen, maar het inhaalmanoeuvre op Alguersuari vernielde mijn voorband en ik moest terug binnen.”

“Het teveel aan pitstops kostte mij een goed resultaat. Ik vind het spijtig voor al mijn landgenoten die iets verwacht hadden. Ik kan alleen zeggen dat ik alles gegeven heb tot het einde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print