Red Bull gaat geen teamorders geven

Als we Red Bull mogen geloven gaat het ook tijdens de laatste race van het seizoen geen teamorders gebruiken.
In Brazilië reed Vettel aan de leiding en zou het maar wat handig geweest zijn indien hij aan de kant had gegaan voor Webber. In plaats van acht punten achterstand zou de Australiër dan slechts een punt achterstand op Alonso hebben.

Toch gaf Red Bull geen teamorders. Misschien geen al te onlogische keuze als je weet dat het snel kan keren in de Formule 1. Voor hetzelfde geld gebeurt er iets in de laatste race waardoor Webber geen aanspraak meer maakt op de titel en Vettel vervolgens door het manoeuvre uit Brazilië enkele punten te kort komt om kampioen te worden.

Met de huidige stand in het wk laat Red Bull alle mogelijkheden open en maken beide rijders dus nog kans op de titel, ook al kan net dat ervoor zorgen dat Alonso er in Abu Dhabi met de titel vandoor gaat.

Red Bull is een team dat reeds heel het seizoen zegt dat het de rijders op een gelijke manier behandeld en dat het geen teamorders gebruikt. Dat lijkt ook het standpunt te zijn voor de slotrace in Abu Dhabi. De renstal vertrouwt erop dat beide rijders slim genoeg zijn om de juiste beslissingen te nemen met het oog op het kampioenschap.

“Ik denk dat er geen moeilijk beslissingen moeten worden genomen,” zegt Christian horner. “We hebben twee rijders die voor het team rijden, heel wat steun gekregen hebben dit seizoen en op een gelijkaardige manier behandeld zijn. Het zou fout zijn geweest om de wagens elkaar te laten passeren. Beide rijders maken immers nog steeds kans op de titel.”

Horner benadrukte dat het een keuze van de rijders zal zijn en niet van het team als één van de rijders de andere rijder in Abu Dhabi voorbij laat gaan.

“Niemand heeft een glazen bol. Niemand kan voorspellen wat er komend weekend zal gebeuren. We hebben steeds ons best gedaan om hen op een gelijkwaardige manier te steunen. Wanneer één van hen zich vervolgens in een situatie bevindt waarin hij geen kans meer maakt op de titel, dan kan ik me alleen maar voorstellen dat hij de andere rijder helpt. Het zal echter een beslissing van de rijders zijn.”

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”vetteL_stierenmuts.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen