Newey gaat nieuwe diffuser ontwerpen

Red Bull’s technische directeur Adrian Newey zal niet aanwezig zijn tijdens de GP van China want terwijl Vettel en Webber daar opnieuw om de punten zullen strijden gaat hij een nieuwe diffuser ontwerpen voor de RB5 van Red Bull Racing.
Nu de FIA de diffusers van Brawn GP, Williams en Toyota legaal heeft bevonden zal men bij Red Bull waarschijnlijk gebruik gaan maken van gelijkaardige diffusers. Het verschil zou maar liefst enkele tienden per ronden bedragen en is dus theoretisch gezien even belangrijk als het nieuwe KERS.

Normaal zou Adrian Newey ook naar Shanghai reizen om daar de komende wedstrijd live mee te maken. Newey weet als geen ander dat op dit ogenblik de tijd van groot belang is want het zal niet lang op zich laten wachten voordat enkele andere teams al met hun nieuwe diffusers op de proppen komen. Echter denkt Newey wel dat de nieuwe diffusers er zullen voor gaan zorgen dat er weer minder wordt ingehaald en dat gaat ten koste van de sensatie. Als het hele circus naar Monaco trekt zal de RB5 zijn aangepast en voorzien van een nieuwe diffuser.

“We zijn sowieso al bezig met het zoeken naar verbeteringen omdat we in Monaco een opvallend betere wagen willen hebben. Adrian zal niet naar Shanghai reizen want hij gaat zich op dat ogenblik moeten bezighouden met het ontwerp van de nieuwe diffusers. Het is wel jammer dat we gebruik gaan maken van onderdelen die volgens ons illegaal zijn maar anders benadelen we gewoon ons eigen team. Ik ben benieuwd naar de invloed van de diffusers tijdens inhalingen en in bochten want de luchtstroom zal anders zijn. Volgens mij zal er opnieuw minder worden ingehaald en dat is net wat we tijdens de winterstop wilden vermijden” aldus een woordvoerder van Red Bull Racing.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023