Newey ziet 2010 als hoogtepunt in carrière

Adrian Newey ziet zijn bijdrage in het behalen van beide wereldtitels bij Red Bull als het hoogtepunt in zijn carrière.
De combinatie tussen Sebastian Vettel en Adrian Newey bezorgde in 2010 ongetwijfeld de wereldtitel aan Red Bull. Newey ontwerpt de wagen, hij is diegene die de RB6 met potlood op papier tekende. Ondertussen piekerde hij zich nog eens zot op de ‘blown rear diffuser’ en de ‘flexi-wings’.

Hij wist met maar liefst drie teams een wereldtitel te veroveren. Het zou zelfs geen kwaad kunnen om je af te vragen of Sebastian Vettel ook wereldkampioen zou geworden zijn zonder Newey. Je kan zijn kwaliteiten best vergelijken met die van Ross Brawn. Beide heren hoeven in principe niets meer te bewijzen.

“Het was een eer om in het verleden met teams als Williams samen te mogen werken. Beide teams hadden al een infrastructuur en ze beschikten over ervaren mecaniciens. Bij Red Bull ben ik er al van bij het begin bij. De voldoening bij goede resultaten was ook niet zo groot als nu. Het was voor mij ook een compliment wanneer teams op mijn uitvindingen gingen reageren. Voor 2010 zie ik momenteel vooral in de nieuwe banden een uitdaging”, zo verklaarde Adrian Newey.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print