Nicholas Latifi finisht in de punten: “Gok met pitstop was een ‘no brainer’ voor mij”

Williams F1 team
Williams F1 team

Eind dit seizoen verlaat Nicholas Latifi het Williams F1 team maar de Canadees slaagde er tijdens de race in Japan in om zijn eerste punten van het seizoen te behalen. Een gok met een pitstop legde de basis voor die punten maar volgens Latifi was die beslissing om een pitstop te nemen een ‘no brainer’.

Net als Sebastian Vettel maakte Nicholas Latifi, bij het hervatten van de race, een pitstop na slechts één ronde. Daarbij werden de full wets ingeruild voor intermediates en dat bleek cruciaal voor het verdere verloop van de race. Latifi slaagde er immers in om als negende te finishen en zijn eerste punten van het seizoen te behalen.

“Het is uiteraard zeer leuk om de eerste punten van het seizoen te behalen,” aldus Latifi. “Het was cruciaal om meteen over te schakelen naar intermediates. Er was de safety car-inlap en het was cruciaal om vrije baan te hebben. Het was de juiste band, het was een no brainer voor mij. Wanneer je achteraan rijdt heb je niets te verliezen.”

Latifi liet ook weten dat hij de beslissing nam om meteen binnen te komen.

“Ja, het was mijn beslissing, de juiste,” aldus Latifi. “Ik ondervond aan het einde problemen met mijn banden vooraan maar ik ben zeer blij dat ik het kon vasthouden en mijn eerste punten van het seizoen behaalde.

“Ik ben zeer blij voor het teams, het is een leuke mentale boost.”