Fernando Alonso haalt uit naar Alpine: “Jongens, wat doen jullie mij aan?”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de GP van Japan haalde Fernando Alonso over de boordradio uit naar zijn team. De verbale uithaal kwam er na een uitdagende GP van Japan waarin Alonso even aan de leiding reed maar aan de finish tevreden moest zijn met de zevende plaats.

Tijdens de achtste ronde kwam Fernando Alonso aan de leiding van de race, weliswaar slechts voor één ronde en omdat zijn pitstop voor een switch van regenbanden naar intermediates later dan veel andere wagens werd uitgevoerd. Toen die pitstop dan toch werd uitgevoerd viel Alonso terug naar de negende plaats.

Uiteindelijk slaagde Alonso erin om zich terug op te werken naar de zevende plaats, al ging daar wel nog een extra late pitstop aan vooraf. Alonso greep net naast de zesde plaats want wiel-aan-wiel reed Alonso met Sebastian Vettel over de finish, de Duitser had uiteindelijk slechts een voorsprong van 0,011 seconde op Alonso.

Nadat hij op de finish verslagen werd door Vettel en dus als zevende over de finish was gereden haalde Alonso over de boordradio uit naar zijn team.

“Wat een fout hé? Ik bedoel strategisch, wat doen jullie mij dit seizoen aan?” zei een gefrustreerde Alonso.

Ook nadat hij uit de wagen was gestapt viel de frustratie op te merken uit Alonso zijn interviews.

“Het waren erg moeilijke omstandigheden, met de visibiliteit die het grootste probleem was,” vertelde Alonso. “Iedere keer toen we besloten om een pitstop te maken was dat erg laat.”

“Tijdens het begin van de race was ik de enige nog op full wets en ik verloor plaatsen. Aan het einde van de race maakten we een extra pitstop maar dat met nog slechts zes ronden te gaan, er was dan ook niet veel tijd meer om het verschil te maken, we eindigden dan ook in dezelfde posities.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022