Nico Hulkenberg dicht bij F1-afscheid: “Het wordt zeer moeilijk”

Nico Hulkenberg vestigt zijn hoop niet op een zitje bij Red Bull en gelooft niet in een sabbatjaar, hij houdt meer en meer rekening met het einde van zijn Formule 1-carrière.


Het ziet er meer en meer naar uit dat we Nico Hulkenberg in 2020 niet meer op de startgrid van de Formule 1 zullen zien. Zijn naam gaat nog wel rond als kandidaat om teamgenoot van Max Verstappen te worden bij Red Bull maar Hulkenberg is een realist en acht de kans heel klein dat hij volgend jaar bij de Oostenrijkse formatie aan de slag zal gaan.

Met een jaar op de reservebank, zoals hij dat in 2011 al eens deed bij Force India, houdt de Duitser weinig rekening. Hij omschrijft het zelf als een “zeer moeilijk” scenario.

“In het begin van mijn carrière, na het seizoen 2010, was dat nog mogelijk. Maar nu, tegen het einde van mijn carrière? ik betwijfel het, maar zeg nooit nooit.”

“Soms gaat het snel in de Formule 1 maar dat is nu niet te voorspellen. Er is op dit moment geen nieuws, het duurt allemaal wat langer dan ik gehoopt had.”

Er zijn voor 2020 weinig opties voor Hulkenberg . Bij Alfa Romeo is enkel Raikkonen zeker van een zitje voor volgend jaar maar Giovinazzi lijkt op weg naar een contractverlenging en bij Williams maakt reserverijder Latifi de grootste kans.

Afgelopen zomer liet de ‘Hulk’ ook optekenen bij ‘Auto, Motor und Sport’ dat een spontane sollicitatie bij Red Bull geen vruchten had afgeworpen. Dr. Helmut Marko had hem laten weten dat hij niet meer moest telefoneren.

“Dat was een grap die verkeerd begrepen werd,” aldus Hulkenberg. “We zijn de beste vrienden!”

“Soms wordt van mij het beeld geschetst dat ik wanhopig probeer om in de Formule 1 te blijven. Dat is verkeerd! Ik hou van autosport, ik hou van racen en ik wil dat ook heel graag verder doen.”

“Als het niet zo is, dan is het helaas maar zo. Dat moet ik dan maar accepteren. Ik heb tien goede jaren gehad met hoogtes en laagtes, ik heb alles meegemaakt. Als het zo is zal ik daar kunnen mee leven.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022