Nico Hulkenberg: “Ik heb in de F1 niets meer te bewijzen”

Nico Hulkenberg lijkt steeds nadrukkelijker op weg naar zijn F1-afscheid. De Duitser is daar echter niet rouwig om en meent dat hij in de sport niets meer te bewijzen heeft.


Hulkenberg debuteerde in 2010 in de Formule 1 maar slaagde er sindsdien niet in de hoge verwachtingen in te lossen. De Duitser werd vaak getipt als een toekomstig F1-kampioen maar slaagde er tot dusver zelfs niet in om een podiumplaats te behalen.

Geen overwinning, geen podiumplaats maar wel in 2010 een polepositie in BrazilIë onder erg uitdagende omstandigheden. Toch blijft vooral het de statistiek in het oog springen dat Hulkenberg nog nooit een podiumplaats of overwinning behaalde.

Desondanks kan Hulkenberg zich vinden in een eventueel afscheid van de Formule 1 en vindt hij ook dat hij niets meer in de sport te bewijzen heeft.

“Het voelt niet als iets dat niet afgewerkt is, ik heb mijn ding immers gedaan,” aldus Hulkenberg.

“Ik heb over de jaren heen gepresteerd, erg constant ook. Terwijl anderen geen racezitje kregen of niet betaald werden kreeg ik vaak wel een racezitje en werd ik wel betaald om te rijden. Dat zegt wat over mijn kwaliteiten.”

“Uiteraard had ik graag een ander record op mijn naam staan gehad, meer punten, meer podiumplaatsen en overwinningen, maar ik ken de redenen waarom en weet ook waarom de dingen soms niet verlopen zijn zoals ik wenste.”

Hulkenberg zou naar eigen zeggen erg graag verder actief blijven in de autosport.

“Ik kan me er in vinden en ik slaap goed. Ik zou graag nog racen maar indien dat niet zo is dan gaat het leven gewoon verder,” besloot Hulkenberg.
a:0:{}
Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone vindt dat Lewis Hamilton moet stoppen als Mercedes zou beslissen om er de brui aan te geven.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022